Μπόρις Τζόνσον: Το ελληνικό όνομα που έδωσε στον νεογέννητο γιο του

Πατέρας για όγδοη φορά έγινε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με την σύζυγό του Κάρι Τζόνσον να ανακοινώνει χθες (11/07) ότι το ζεύγος απέκτησε το τρίτο παιδί του.

 

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός έχει ακόμη τέσσερα παιδιά από τον γάμο του με τη δικηγόρο Marina Wheeler, ενώ έχει επίσης ένα πέμπτο παιδί, την Stephanie Macintyre, με τη σύμβουλο τέχνης Helen Macintyre.

Το όνομα που επέλεξε ο Μπόρις Τζόνσον, o οποίος έχει δηλώσει ότι μελετά ανά διαστήματα την ελληνική μυθολογία, είναι… Οδυσσέας, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε ο λόγος για τον οποίο επελέγη.

«Καλωσήρθες στον κόσμο, Φρανκ Άλφρεντ Οντίσιας Τζόνσον, που γεννήθηκες στις 5 Ιουλίου, στις 9.15» έγραψε η 35χρονη Κάρι στο Instagram, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία της ίδιας που κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το καλοκαίρι του 2022, λόγω μιας σειράς σκανδάλων. Παραιτήθηκε και από το βουλευτικό του αξίωμα πρόσφατα, καθώς διαφαινόταν πως η έρευνα του κοινοβουλίου σε βάρος του θα ήταν καταδικαστική: η έκθεση που συνέταξε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είπε σκοπίμως ψέματα στο Κοινοβούλιο για τα πάρτι που διοργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.