Ζελένσκι: Στη Μπρατισλάβα λίγο πριν μεταβεί στην Τουρκία για να συναντήσει Ερντογάν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε σήμερα στην Μπρατισλάβα, έναν ακόμα σταθμό της περιοδείας του, με στόχο να εξασφαλίσει περισσότερα όπλα από τη Δύση και τη στήριξη των συμμάχων στη φιλοδοξία του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Ο κ. Ζελένσκι έφθασε σήμερα το απόγευμα μετά από πρόσκληση της Σλοβάκας προέδρου Ζουζάνα Τσαπούτοβα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της σλοβακικής προεδρίας Μάρτιν Στρίζινετς.

Οι συζητήσεις στην Μπρατισλάβα θα αφορούν την «ισχυρή στήριξη σε ό,τι αφορά την άμυνα, την ευρωατλαντική ολοκλήρωση της Ουκρανίας, τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και τη «φόρμουλα της ειρήνης», τη διμερή συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Twitter.

 

Η Μπρατισλάβα είναι η προτελευταία στάση, μετά τη Βουλγαρία και την Τσεχία, της περιοδείας του Ζελένσκι πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους. Ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.