BBC: Συνεχίζει κανονικά τη στρατολόγηση στη Ρωσία η Wagner

Η στρατολόγηση από την  παραστρατιωτική οργάνωση Wagner συνεχίζεται στη Ρωσία παρά το γεγονός ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ενημέρωσε τα μέλη του ότι δεν θα μπορούν πλέον να πολεμούν υπέρ της Ρωσίας μετά την μη υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με το υπουργείο Άμυνας.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC καθώς χρησιμοποιώντας ρωσικό νούμερο κάλεσαν κέντρα στρατολόγησης λέγοντας ότι ζητούν πληροφορίες για λογαριασμό του αδελφού του.

Όλοι αυτοί που απάντησαν επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση ήταν ίδια όπως και πριν από την ανταρσία του Πριγκόζιν.

Το Μπελίζ είναι πολλά περισσότερα από ήλιο και θάλασσα

Αυτό γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η οργάνωση θα διαλυθεί.

Τα περισσότερα κέντρα στρατολόγησης είναι γυμναστήρια πολεμικών τεχνών και άλλων αθλημάτων.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση έσπευσαν να τονίσουν ότι τα συμβόλαια που υπογράφουν είναι με τη Wagner και όχι με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

Ήταν η ένταξη της Wagner υπό την ομπρέλα του υπουργείου που πυροδότησε την ανταρσία που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν στα 20 χρόνια που είναι στην εξουσία.

Ο μισθός κάθε μαχητή της Wagner είναι 2.524 ευρώ το μήνα και έχει διάρκεια έξι μήνες.

Άγνωστο θα μείνει τι θα γίνει με τη δραστηριότητα της Wagner σε άλλα μέτωπα την ώρα που ένα μέλος της οργάνωσης από τη Λευκορωσία με το προσωνύμιο Μπρεστ άφησε να εννοηθεί ότι η οργάνωση θα μπορούσε να είναι στην προστασία του προέδρου Λουκασένσκο ενόψει των βουλευτικών εκλογών του επόμενου χρόνου.