Σοκ στο Κεντάκι των ΗΠΑ - Επτάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε έναν πεντάχρονο μέσα σε σπίτι

Ένα 7χρονο παιδί πυροβόλησε θανάσιμα ένα 5χρονο παιδί μέσα σε ένα σπίτι στο ανατολικό Κεντάκι, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Μια αρχική έρευνα διαπίστωσε ότι ο πυροβολισμός που αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/6) στο σπίτι στο ΜακΚι ήταν ατύχημα, ανέφερε σε δήλωσή της η Αστυνομία της Πολιτείας του Κεντάκι.

Αμέσως μετά το περιστατικό στήθηκε μια επιχείρηση για να σωθεί η ζωή του 5χρονου, αλλά ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζάκσον διαπίστωσε απλώς τον θάνατο του παιδιού στο σημείο. Η έρευνα συνεχίζεται, είπε η Αστυνομία, η οποία δεν ταυτοποίησε τους εμπλεκόμενους.

ΗΠΑ: Το Κεντάκι έχει ελαστική πολιτική στην κατοχή όπλων και την επίβλεψή τους

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 150 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά μόνο μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων τριών άλλων στο Κεντάκι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 58 θανάτους και 101 τραυματισμούς.

Το Κεντάκι δεν έχει νόμους που να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν ένα πυροβόλο όπλο χωρίς επίβλεψη, σύμφωνα με το Νομικό Κέντρο Giffords. Ωστόσο, το κράτος απαγορεύει σε οποιονδήποτε να δώσει «σκόπιμα, εν γνώσει ή απερίσκεπτα» ένα όπλο σε ανήλικο, εκτός εάν αυτός έχει τη νόμιμη άδεια οπλοκατοχής.