Συγκλονίζει η περιγραφή Έλληνα διασωθέντα από το Σουδάν - «Αρκετά δύσκολη η εκκένωση, πανικός εδώ»

Με επιτυχία στέφθηκε ο απεγκλωβισμός της πρώτης ομάδας Ελλήνων από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ειδικές πτήσεις με στρατιωτικά αεροσκάφη μετέφεραν με ασφάλεια τους πολίτες που βρίσκονταν παγιδευμένοι, ωστόσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν έχουν καταφέρει να φύγουν.

Ένας από τους Έλληνες που φυγαδεύτηκαν από το Χαρτούμ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την ώρα της επιχείρησης διάσωσης. «Μας μετακινούν αυτή τη στιγμή από Τζιμπουτί για Ρώμη. Εγώ είμαι με το γκρουπ των Ιταλών. Όλα έχουν πάει καλά προς το παρόν, από χθες που φύγαμε από το Σουδάν. Αρκετός πανικός εδώ» φανέρωσε.

Και πρόσθεσε: «Η εκκένωση ήταν αρκετά δύσκολη προ πάντων στα σημεία που μας σταματούσαν καθοδόν για τους ελέγχους που κάνουν».

Η αγωνία τώρα κορυφώνεται για ορισμένους Έλληνες που έχουν μείνει πίσω. «Αρκετοί έχουν εγκλωβιστεί στο Χαρτούμ και γίνονται προσπάθειες συνέχεια από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με άλλες χώρες» εξήγησε ο Γεράσιμος Παγουλάτος, επίτιμος πρόξενος στο Σουδάν.