Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του Χρηματιστηρίου

Εισβολή στα γραφεία του Euronext, του χρηματιστηρίου του Παρισιού που βρίσκεται στη συνοικία La Defense έκαναν σήμερα Γάλλοι διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με γαλλικά ΜΜ είναι κυρίως εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, κατέλαβαν το λόμπι του κτιρίου, άναψαν φωτοβολίδες και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ ο χώρος έχει γεμίσει με καπνούς.

French protesters storm stock exchange in Paris over rise in pension age

 

 

Εκπρόσωπος του Euronext δήλωσε ότι η διαμαρτυρία δεν προκάλεσε προβλήματα στις δραστηριότητες και δεν διατάραξε τις συναλλαγές.

Οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία συνεχίζονται μετά την απόφαση του Μακρόν για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το Bloomberg στοχοποιούν όλο και περισσότερο σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία, καθώς παραδέχονται ότι οι οργανωμένες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων δεν είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Προηγούμενες διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο τα γραφεία της LVMH, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, της BlackRock και της Natixis.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες δεν φαίνεται να πτοούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, παρότι χθες, οι διαδηλωτές τον περίμεναν με κουζινικά στην Αλσατία. Σήμερα βρίσκεται στην Οξιτανία, όπου τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας κρατούν τους διαδηλωτές σε απόσταση.