Τεχνητή νοημοσύνη: Στο Κουβέιτ έγινε η πρεμιέρα της πρώτης εικονικής παρουσιάστριας ειδήσεων

Στο Κουβέιτ έγινε η πρεμιέρα της πρώτης εικονικής παρουσιάστριας ειδήσεων. Η «Φέντχα», όπως είνα το «όνομά» της, εμφανίστηκε το Σάββατο μέσω Τwitter στον λογαριασμό του ιστότοπου «Kuwait News», στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης.

«Είμαι η Fedha (Φέντχα), η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας;» είναι τα πρώτα 13 δευτερόλεπτα της «καριέρας» της εικονικής παρουσιάστριας ειδήσεων που μιλάει αραβικά.

 

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης του ιστότοπου, Aμπντουλά Μποφταίν, πρόκειται για μια δοκιμαστική κίνηση σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το επόμενο βήμα για την «Φέντχα» θα είναι να υιοθετήσει την προφορά του Κουβέιτ και να παρουσιάζει online δελτία ειδήσεων στο Twitter του Kuwait News που έχει 1,2 εκατομμύρια followers.

H «Φέντχα» – ένα δημοφιλές όνομα στον αραβικό κόσμο που σημαίνει ασημί – είναι μια «γυναίκα» με ξανθά μαλλιά, τραβηγμένα κότσο, ντυμένη με μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι.

«Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ να έχουν ασημί και μεταλλικό χρώμα, οπότε συνδυάσαμε αυτά τα δύο. Τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια της παρουσιάστριας αντανακλούν τον ποικιλόμορφο πληθυσμό της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας του Κουβέιτ. Η “Φέντχα” αντιπροσωπεύει τους πάντες», εξήγησε ο Μποφταίν

Οι Kuwait Times είναι η πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961, και ένα από τα πιο γνωστά μέσα ενημέρωσης στο Κουβέιτ, μια χώρα που κατατάσσεται στην 158η θέση μεταξύ 180 χωρών στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα 2022.