Κόσοβο: Τεταμένο το κλίμα - Τραυματίστηκε Σέρβος από πυροβολισμό

Ένταση έχει προκαλέσει στο Κόσοβο ο τραυματισμός ενός Σέρβου από πυροβολισμό κοντά στην πόλη Ζβέτσαν στα βόρεια.

Το θύμα, ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, δέχθηκε πυρά χθες, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού διέσχισε με το αυτοκίνητο του το αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν.

Ο Γιοβάνοβιτς τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος. Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Ο ίδιος δήλωσε σε ΜΜΕ της Σερβίας ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε, ωστόσο, ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική-αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν.

Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς». Το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

«Ο Κούρτι παραβιάζει όλες τις συμφωνίες και με διάφορες προβοκάτσιες προσπαθεί να προκαλέσει την αντίδραση των Σέρβων. Είναι προφανές ότι οι εντάσεις και η κρίση εξυπηρετούν μόνο την Πρίστινα για να αποφύγει με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή της συμφωνίας για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο Πέταρ Πέτκοβιτς.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων