Σοκαριστικό βίντεο από τη Βραζιλία με 13χρονο να σκότωσε καθηγήτρια σε σχολείο

Σκηνές απίστευτης βίας εκτυλίχθηκαν σε ένα σχολείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με πρωταγωνιστή έναν 13χρονο μαθητή.

Ο νεαρός επιτέθηκε και μαχαίρωσε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του, με αποτέλεσμα μια εκπαιδευτικός να χάσει τη ζωή της, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκουιγιέρμε Ντερίτε.

Όσο για τον δράστη, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα ανακριθεί, παρουσία των γονέων του.

Οι υπόλοιποι καθηγητές δεν κινδυνεύουν, ενώ τα τραύματα των μαθητών είναι ήσσονος σημασίας, είπε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας, Ρενάτο Φέντερ. Προς τιμήν του θύματος κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Άγνωστο το κίνητρο της τυφλής βίας στο σχολείο του Σάο Πάολο

Ο Φέντερ πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει εικασίες για το κίνητρο της επίθεσης, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Υπό κανονικές συνθήκες η Στρατιωτική Αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Όμως, επειδή είχε υποστεί ανακοπή η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο, είπε ο Ντερίτε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, στα δυτικά του Σάο Πάολο.

Μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής ακινητοποίησε τον μαθητή, εμποδίζοντάς τον να τραυματίσει και άλλους, την ώρα που ο 13χρονος επιτίθονταν με μανία σε ένα άλλο άτομο που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.