Βασιλιάς Κάρολος: Αναβάλλεται η επίσκεψη στη Γαλλία λόγω των απεργιών

Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Καρόλου στη Γαλλία, που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή (26/3) λόγω νέας απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

«Στο φόντο της μιας νέας εθνικής ημέρας δράσης που έχει προγραμματιστεί, ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, την Τρίτη 28 Μαρτίου στη Γαλλία, η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-29 Μαρτίου στη χώρα μας, θα αναβληθεί», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή (24/3), σύμφωνα με το CNNi.

Η απόφαση ελήφθη μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Κάρολο, ενώ το ταξίδι αναμένεται να επαναπρογραμματιστεί εν ευθέτω χρόνο.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εν μέσω των αναταραχών που έχουν κάνει τη Γαλλία να φλέγεται, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες είχαν κάνει σαφές πως η άφιξη του Βασιλιά Καρόλου ήταν ανεπιθύμητη από τους οργισμένους πολίτες. Όπως είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά οι επικεφαλής των μεγάλων συνδικάτων:

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το Τραμ» στο Μπορντώ, δήλωσε ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM).