Πτώση στη μετοχή της Deutsche Bank - Κανένας λόγος ανησυχίας, λέει ο Σολτς

Διαβεβαιώσεις πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη Deutsche Bank, εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ώρα που πληθαίνουν οι ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η τοποθέτηση του Γερμανού Καγκελάριου έγινε μετά από την πτώση της τάξεως του 10% στις μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Νέα «βουτιά» στις αγορές δια χειρός Deutsche Bank- Στο κόκκινο οι τραπεζικές μετοχές

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», είπε την ώρα που οι ανησυχίες αυτές προκάλεσαν σήμερα πτώση στις αγορές.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας είναι «σταθερό και ισχυρό», διαβεβαίωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Αρχή Εποπτείας των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, μετά την εσπευσμένη αγορά της Credit Suisse από τη UBS, την οποία οι αγορές δέχθηκαν σήμερα με επιφυλάξεις.

«Η BaFin παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τις εξελίξεις στις αγορές και τις λαμβάνει υπόψη της στο πλαίσιο της εποπτικής της αποστολής. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας παραμένει σταθερό και ισχυρό», επεσήμανε η Ομοσπονδιακή Αρχή σε σύντομη ανακοίνωσή της προς το AFP.

Έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η UBS εξαγόρασε χθες σε πολύ χαμηλή τιμή την αντίπαλό της Credit Suisse, αφού η ελβετική κυβέρνηση παρείχε σημαντικές εγγυήσεις και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας γραμμή ρευστότητας.

Λόγω της εξαγοράς σήμερα το πρωί οι μετοχές των τραπεζών σημείωναν πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.