Πριγκόζιν: «Χτυπάω όλες τις πόρτες για πυρομαχικά - Να κάνουμε τη δουλειά μας ή θα καταρρεύσει το μέτωπο»

Τον κίνδυνο να καταρρεύσει το μέτωπο στην πόλη Μπαχμούτ λόγω ελλείψεις πυρομαχικών της ομάδας Wagner επισείει και πάλι ο επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν με νέα ανάρτησή του.

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης δήλωσε ότι τα στρατεύματά του τα οποία σφίγγουν τον κλοιό στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, δεν διαθέτουν αρκετά πυρομαχικά και τόνισε ότι, αν αναγκαστούν να υποχωρήσουν, ολόκληρο το μέτωπο θα καταρρεύσει.

«Χτυπάω όλες τις πόρτες, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για πυρομαχικά και ενισχύσεις, και επίσης για να καλύψουμε τα πλευρά μας. Σε περίπτωση που όλα είναι συντονισμένα, χωρίς φιλοδοξίες, φασαρίες και εκρήξεις, κάνουμε αυτή την κοινή δουλειά, τότε θα μπλοκάρουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μας μπλοκάρουν. Αν όχι, τότε θα γ… όλοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πολεμήσουν για το Αρτέμοβσκ (Μπαχμούτ) μέχρι το τέλος, και αυτό είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι τέλους. Όταν όμως όλος ο κόσμος μαζεύεται γύρω σου, είναι απαραίτητο κάποιος να είναι σε επαφή μαζί σου. Γι’ αυτό χτυπάμε κάθε πόρτα. Αυτή τη στιγμή, ο εκπρόσωπός μου εκδιώχθηκε από τα κεντρικά – εξακολουθεί να περπατά κατά μήκος του δρόμου εκεί. Αν τον δει κανείς, σφυρίξτε», ανέφερε ειρωνικά.

«Στις 6 Μαρτίου, στις 8 το πρωί, ακυρώθηκε το πάσο του εκπροσώπου μου στο αρχηγείο και του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα κεντρικά. Συνεχίζουμε να συντρίβουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Μπαχμούτ» δήλωσε νωρίτερα.

Την Παρασκευή ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης είχε επισημάνει ότι οι άνδρες της έχουν «ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ», όπου οι μάχες είναι έντονες την τελευταία εβδομάδα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην πόλη από σχεδόν όλες τις πλευρές. Όμως χθες, Κυριακή, ο ίδιος παραπονέθηκε ότι η Wagner δεν έχει λάβει τα πυρομαχικά που της είχε υποσχεθεί η Μόσχα τον Φεβρουάριο. «Προς το παρόν προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο: είναι απλή γραφειοκρατία ή προδοσία», τόνισε ο Πριγκόζιν.