Συνέντευξη σε chatbot τεχνητής νοημοσύνης παραχώρησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσε ένα chatbot μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, σχετικά με την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία.
Ο συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού αποκάλυψε ότι όταν είχε συσταθεί η εταιρεία του, δούλευε «υπερβολικά έντονα» και «δεν ξεκουραζόταν τα Σαββατοκύριακα».
«Δούλευα με υπερβολικά έντονους ρυθμούς. Δεν υπήρχαν Σαββατοκύριακα και δεν υπήρχαν διακοπές. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που πιθανότατα θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, αλλά τελικά δεν τα βρήκαμε, επειδή τότε είχα ένα συγκεκριμένο τρόπο εργασίας», παραδέχθηκε ο Γκέιτς.
Chatbot σε Γκέιτς: Τι θα έλεγες στον νεότερο εαυτό σου;
Στη συνέχεια ο Μπιλ Γκέιτς ρωτήθηκε από το chatbot τι θα άλλαζε στη δουλειά του, αν γυρνούσε πίσω τον χρόνο, καθώς και τι θα έλεγε στον νεότερο εαυτό του στην αρχή της καριέρας του.
Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος απάντησε ότι οι εργασιακές του συνήθειες ήταν «οκ» για την εκκολαπτόμενη Microsoft, αλλά καθώς η εταιρεία μεγάλωνε συνειδητοποίησε ότι πίεζε πολύ τον εαυτό του, ενώ προσπάθησε να μεταδώσει αυτή την ένταση και σε άλλους ανθρώπους.
Στην ερώτηση σχετικά με τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχει λάβει στη ζωή του, ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ. Ο ίδιος του είχε δώσει συμβουλές σχετικά με το «πόσο δυνατές είναι κάποιες φιλίες».
Ο Γκέιτς αναφέρθηκε επίσης στις συμβουλές του Αμερικανού φυσικού Ρίτσαρντ Φάινμαν: «Πάντα έλεγε ότι είναι καλό να δείχνεις αδυναμία σου, γιατί αν αφήσεις τον εαυτό σου να προσποιηθεί ότι τα ξέρει όλα, τότε η σκέψη σου γίνεται οκνηρή και δεν θα μπορείς να έχεις καλή αντίληψη των πραγμάτων. Έτσι, η φράση “πρέπει να καταλαβαίνεις πραγματικά τι συμβαίνει” ήταν απίστευτα χρήσιμη για μένα», τόνισε.
Σημειώνεται πως η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο κανάλι της βρετανικής κυβέρνησης 10 Downing Street στο YouTube.
Πάντως δεν είναι σαφές εάν η εν λόγω εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ήταν το ChatGPT της OpenAI και της Microsoft.
Τέλος, ο Γκέιτς ανέφερε στη συνέντευξη πως έχει χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει ποιήματα και τραγούδια, καθώς και για να δημιουργήσει εικόνες.