Υλικές ζημιές από τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στη Ρουμανία - Αισθητός σε Σόφια και Βελιγράδι (video)

Ο σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών, που σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική Ρουμανία, έγινε αισθητός μέχρι τη Σόφια και το Βελιγράδι, ωστόσο προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 15:16 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Γκόρι. Σύμφωνα με το USGS προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών έκαναν ελέγχους στην περιοχή, καθώς αναφέρθηκαν ρωγμές σε κάποια κτίρια. Όμως δεν διαπίστωσαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Ρουμανία πλήττεται από σεισμό μεγάλου μεγέθους. Οι δονήσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, τόνισε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί κάτοικοι.

Η Ρουμανία, που διασχίζεται από πολλά ρήγματα, είναι από τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης.

Στις 4 Μαρτίου 1977, μια δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 1.570 ανθρώπους ενώ άλλοι 11.000 τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στο Βουκουρέστι, καθώς η πόλη είναι χτισμένη πάνω στο ρήγμα της Βραντσέα, μια σεισμογενή ζώνη που εκτείνεται από την πρωτεύουσα μέχρι το Ιάσιο στα ανατολικά.