Σχίστηκε η γή στη Τουρκία: 1200 οι νεκροί από το τρομερό σεισμό -Βίντεο σοκ με ανθρώπους που έχουν πλακωθεί απο τα συντρίμμια και ζητούν βοήθεια

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία.

Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά, φτάνοντας μέχρι στιγμής τους 670 με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS να εκτιμά πως ο τραγικός απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει και τους 10.000.


Συγκεκριμένα, στην Τουρκία, τουλάχιστον 284 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.323 άνθρωποι οι τραυματίες, όπως δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Στη Συρία, τουλάχιστον 386 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 239 κυρίως στις περιοχές του Χαλεπιού, της Χάμα, της Λατάκειας και της Ταρτούς, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Η ομάδα «Λευκά Κράνη», επίσημα γνωστή ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας, ανέφερε επίσης τουλάχιστον 147 θανάτους σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Χώρες από όλο τον κόσμο – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – σπεύδουν να στείλουν βοήθεια, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων.

Σοκάρουν τα βίντεο από τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από εγκλωβισμένους στα συντρίμμια που κάνουν έκκληση για βοήθεια.