Το σπίτι του Μπάιντεν στο Ριχόμποθ ερευνά το FBI για τα απόρρητα έγγραφα

Πράκτορες του FBI ερευνούν την Τετάρτη το παραλιακό σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ριχόμποθ του Ντέλαγουερ, στο πλαίσιο έρευνας αφότου εντοπίστηκαν απόρρητα έγγραφα του κράτους σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο.

Οι πράκτορες έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του Μπάιντεν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο στην Ουάσιγκτον, που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Μπάιντεν όταν ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Wilmington του Ντέλαγουερ. Το FBI έψαξε προηγουμένως και στις δύο αυτές τοποθεσίες.

Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, σε δήλωσή του είπε: «Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ριχόμποθ του Ντέλαγουερ».

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Μπάουερ.

«Η αναζήτηση σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας».