Προβάδισμα για τον Νίκο Χριστοδουλίδη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο

Ποσοστό 29,5% για τον Νίκο Χριστοδουλίδη έναντι 21,5% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και 20,5% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη έδωσε η τρίτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι: Χρίστος Χρίστου 3,5%, Αχιλλέας Δημητριάδης 3%, Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 1% και άλλοι υποψήφιοι 1,5%.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, στα σενάρια για το δεύτερο γύρο των εκλογών, σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης Νίκου Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 42,5% και ο κ. Νεοφύτου 28,5%.

Στο σενάριο Νίκος Χριστοδουλίδης εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 45,5% και ο κ. Μαυρογιάννης 27%.

Στο σενάριο Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Νεοφύτου εξασφαλίζει 34.5% και ο κ. Μαυρογιάννης 33%.

Από την εν λόγω δημοσκόπηση προκύπτει ότι στην παράσταση νίκης ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 50%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 27% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 9%.

Η δημοσκόπηση ήταν παγκύπρια και πραγματοποιήθηκε από τις 28 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και από τις 2 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου από την εταιρεία Cypronetwork. Διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη συμμετοχή 1250 πολιτών. Ακολουθήθηκε η μέθοδος της τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας και το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό του γενικού πληθυσμού.