Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του Μετρό στο Παρίσι - Τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι

Άνδρας τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε στον ιστότοπό του το δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών France Blue.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ύποπτος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία, αναφερόμενος στο περιστατικό σε ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστώντας παράλληλα τις δυνάμεις της τάξης για την «αποτελεσματική» και «θαρραλέα» αντίδρασή τους.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όλα έγιναν περί τις 6:45 τοπική ώρα. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο άνδρας χρησιμοποίησε μαχαίρι και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους, προτού η αστυνομία τον εξουδετερώσει, χρησιμοποιώντας πυρά, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Σύμφωνα με τη Figaro, έξι είναι οι ελαφρά τραυματίες, ενώ σχηματίστηκε περίμετρος ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης. Παράλληλα, γίνονταν ανακοινώσεις από τα ηχεία του σταθμού για καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των τρένων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) δεν υπήρχαν στοιχεία ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως ανέφερε πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, την οποία έχει αναλάβει το εγκληματολογικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

 

Σε σχέση με το δράστη, αξίζει να αναφερθεί πως έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

 

Ο σταθμός Γκαρ ντι Νορ είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο σε κίνηση. Καθημερινά τον χρησιμοποιούν 700.000 άνθρωποι και περισσότερα από 220 εκατομμύρια. Από τον σταθμό αυτόν αναχωρούν τραίνα με προορισμό τη βόρεια Γαλλία, αλλά για διεθνείς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.