Ερντογάν: «Όσοι μιλάνε για λογοκρισία είναι οι ίδιοι φασίστες»

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε για ακόμη μια φορά η Δύση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τη Δύση για «δυο μέτρα και δύο σταθμά» σε ό,τι αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Μιλώντας στην 7η τελετή των βραβείων Anatolian Media Awards στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε: «Εκείνοι που κατηγορούν την Τουρκία για λογοκρισία παραμένουν σιωπηλοί για εκείνους (το Twitter) που κάνουν πραγματική λογοκρισία».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί που επικρίνουν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, πόσο φασίστες είναι όταν πρόκειται για τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους», ισχυρίστηκε.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης όσους «αγκάλιασαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) που δημοσίευσαν κρατικά μυστικά, παριστάνοντας τους δημοσιογράφους».

Αναφερόμενος εξάλλου στις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013, ο Ερντογάν έβαλλε κατά της Γαλλίας, λέγοντας ότι εκείνοι που προσπάθησαν να παρουσιάσουν «τους λεηλάτες στην Τουρκία ως ήρωες, χαρακτήρισαν τους διαδηλωτές ως τρομοκράτες όταν συνέβησαν παρόμοια γεγονότα στο Παρίσι».

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 250 άνθρωποι, «αυτοί που μας επικρίνουν ανελέητα έχουν προκαλέσει θόρυβο μπροστά στις φήμες για πραξικόπημα στη χώρα τους», είπε, αναφορά που ερμηνεύεται ως αιχμή για τις ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.