Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Πέμπτη στη χώρα μας

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Πιθανότητα ασθενώς τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για την Κρήτη, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στην Στερεά από 3 έως 16, στην Πελοπόννησο από 1 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 15, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο και στα δυτικά τμήματα του υπολοίπου Αιγαίου θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.