Έντονες χιονοπτώσεις στον Καναδά - Χιονοθύελλα «παρέλυσε» το αεροδρόμιο του Βανκούβερ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ στον Καναδά, ανέστειλε προσωρινά όλες τις εισερχόμενες πτήσεις και ακύρωσε ορισμένες αναχωρήσεις λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας από τη χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τη δυτική ακτή της χώρας.

Το χαμηλό βαρομετρικό από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε συνδυασμό με τον πολύ κρύο, αρκτικό αέρα πάνω από τη Βρετανική Κολούμπια, έριξε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία. Ορισμένες περιοχές της επαρχίας καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα στρώμα χιονιού ύψους 25 εκατοστών, σύμφωνα με έναν μετεωρολόγο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Καναδά.

Το αεροδρόμιο του Βανκούβερ ανέφερε ότι αναμένει και άλλες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων σήμερα, ενδεχομένως όμως και τις επόμενες ημέρες, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των «άνευ προηγουμένου» συνεπειών της.

Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightaware δείχνουν ότι συνολικά 130 πτήσεις, που επρόκειτο να φτάσουν ή να αναχωρήσουν σήμερα ακυρώθηκαν και άλλες 38 παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Ο μετεωρολόγος Ρος ΜακΝτόναλντ είπε ότι η περιοχή του Βανκούβερ πλήττεται από μια «σοβαρή χιονοθύελλα», αλλά ο καιρός αναμένεται ότι θα βελτιωθεί τις απογευματινές ώρες.