Σεργκέι Λαβρόφ: Ο Ζελένσκι δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του

Τα πυρά του εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορώντας τον πως δεν έχει καταλάβει ακόμη την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η ίδια του η χώρα.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, πως οι ιδέες του είναι ενδεικτικές του «ρατσισμού» από τον οποίο διακατέχεται η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο ουκρανός πρόεδρος είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκεί.

Από το «στόχαστρο» του Λαβρόφ δεν ξέφυγε ούτε η Δύση μεταξύ άλλων. Η «υστερική αντίδραση» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία) επιβεβαίωσε, κατά τον Λαβρόφ, τη θέση του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος ήταν «απολύτως απαραίτητος».

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, η Μόσχα κατέστρεψε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.