Επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Βελγίδα ΥΠΕΞ για τη διαδήλωση των Κούρδων

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επιχείρησε να ασκήσει κριτική στη Βελγίδα ομόλογό του, απαιτώντας μάλιστα από την κυβέρνηση των Βρυξελλών, να πάρουν μέτρα κατά της «τρομοκρατικής οργάνωσης PKK», όπως δήλωσε.

Η Χάτζα Λαμπίμπ, δεν άφησε αναπάντητη την προκλητική στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ, λέγοντας σε αυστηρό τόνο, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης, ζητώντας μάλιστα από τον Τσαβούσογλου, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο να το δηλώσει.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο διπλωματών.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν. Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Η απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ ήταν άμεση, με την αξιωματούχο να δηλώνει: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».