Ειρωνικός ο Μ. Τσαβούσογλου για τον Ν. Δένδια: Όπου και να πάμε τρέχει από πίσω

Ειρωνικός απέναντι στις επισκέψεις του Νίκου Δένδια στο εξωτερικό ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι ο Έλληνας υπουργός ακολουθεί τους Τούρκους όπου κι αν πάνε.

Φέρεται να τόνισε πως η χώρα του αποτελεί μία «νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» για το κόσμο. «Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την Oργάνωση Tουρκικών Kρατών, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή του στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία και σήμερα ο Νίκος Δένδιας, όπως είπε ο κ. Τσαβούσγλου, πήγε αμέσως στο Καζακστάν».

Κάνει κάποια ταξίδια και όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι και φυσικά, είναι προβληματισμένοι, ανησυχούν. Γιατί ανησυχούν; Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) έγινε μέλος – παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη αλλά αυτό είναι μια αρχή, βήμα-βήμα ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Τα υπόλοιπα, πρώτα ο Αλλάχ, θα έρθουν. Φυσικά, πρόσθεσε, οι τρέχουσες ανησυχίες και ο πανικός τους είναι λόγω αυτών που θα γίνουν. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας με τον τουρκικό κόσμο.