Πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας: Είδαμε τη δήλωση Μπάιντεν, περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από χθες με τη ρίψη των δύο πυραύλων στην Πολωνία και τον θάνατο των δύο Πολωνών, που αρχικά θεωρήθηκε ότι εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία αλλά, όπως όλα δείχνουν, εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία.

Οι πύραυλοι είναι ρωσικής κατασκευής και η πρώτη εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίστηκε να έχει αμφιβολίες για το αν οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την Ρωσία λέγοντας χαρακτηριστικά «απίθανο να εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία», ενώ λίγο αργότερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν στο ΑΡ ότι οι πύραυλοι ήταν ουκρανικοί και εκτοξεύτηκαν στο πλαίσιο της αεράμυνας προκειμένου να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους που εκτόξευσε χθες κατά ριπάς η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Μετά και αυτά τα δεδομένα αντίδραση της Ουκρανίας επίσημη, δεν υπάρχει.

Ουκρανός ΥΠΕΞ, μετά τα νέα δεδομένα για την έκρηξη στην Πολωνία

Ο ανταποκριτής των FT στην Ουκρανία Christopher Miller έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Dmytro Kuleba, τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος δήλωσε:

«Δεν έχουμε τίποτα νέο να ανακοινώσουμε γιατί περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα. Μετά το τέλος της έρευνας θα επικαιροποιήσουμε την ανακοίνωσή μας. Είναι πρόωρο να σχολιάσουμε μέχρι να τελειώσει η έρευνα. Είδαμε τη δήλωση του Μπάιντεν».

Ο Μίλερ αναφέρει, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και συναγερμοί.