Επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν για τη συμφωνία των σιτηρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα (1/11) τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι η Τουρκία συνεχίζει να λαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με όλες τις πλευρές για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ιδίως οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε από την πλευρά της η χώρα του θα συνεχίζει να αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με όλα τα μέρη, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τις αποστολές σιτηρών.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να δημιουργήσουν μια συνεργασία με γνώμονα τη λύση στο θέμα των εξαγωγών σιτηρών, όπως και σε άλλα ζητήματα. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι εάν επιλύσουν την κρίση των σιτηρών με εποικοδομητική προσέγγιση, θα ενθαρρύνουν επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην πορεία για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.