Με βαριές κατηγορίες είναι αντιμέτωπος ο δράστης της επίθεσης στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι

Ο δράστης της επίθεσης στο σπίτι της Νάνσι Πλεόζι είναι αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες για επίθεση και απόπειρα απαγωγής.

Ο 42χρονος Νταβίντ ντεΠάπε, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είναι αντιμέτωπος με αρκετές κατηγορίες για την εισβολή στην οικεία της Νάνσι Πελόζι τα ξημερώματα την περασμένης Παρασκευής, όπου επιτέθηκε με σφυρί στο σύζυγό της Πολ.

Οι εισαγγελείς του Σαν Φρανσίσκο δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις κατηγορίες εναντίον του ντεΠάπε, όμως οι ομοσπονδιακές κατηγορίες είναι πάντα πιθανές λόγω των πρώιμων στοιχείων που υπάρχουν και υποδηλώνουν ότι ο ύποπτος φαίνεται ότι είχε κίνητρο να εισβάλει στο σπίτι όπως ανέφεραν πηγές στο ABC News.

Τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αναφέρουν πως ο δράστης είχε σχεδιάσει την εισβολή στο σπίτι της Πελόζι, με σκοπό να την «κρατήσει όμηρο και να σπάσει τις επιγονατίδες» σε περίπτωση που του «έλεγε ψέματα».

Ο ντεΠάπε έχει κριθεί προφυλακιστέος και αναμένεται να του επιρριφθούν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, διάρρηξη και κακοποίηση ηλικιωμένων, δήλωσαν οι αρχές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Ουίλιαμ Σκοτ, ανέφερε πως η επίθεση στο σπίτι της Πελόζι ήταν σκόπιμη, περιγράφοντας μια χαοτική σκηνή στο σπίτι μόλις έφτασε η αστυνομία.