Τσελίκ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο»

Ο εκπρόσωπος του  κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, πραγματοποίησε σήμερα (31/10) προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και έκανε λόγο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP ο Τσελίκ προέβη σε δηλώσεις που αφορούσαν τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και επανήλθε στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας όχι μόνο την Ελλάδα και την ελληνική ακτοφυλακή αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Τούρκος πολιτικός δήλωσε: «Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2020, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».