Εντοπίστηκαν 131 σοροί σε ομαδικούς τάφους στο Ντονέτσκ

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (24/10), στα απελευθερωμένα εδάφη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, 131 σοροί έχουν εντοπιστεί σε ομαδικούς τάφους, με τον συγκεκριμένο αριθμό να μην είναι οριστικός. 

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο, ανακοίνωσε τον αριθμό των σορών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.

«Έχουν πραγματοποιηθεί εκταφές στους δύο κύριους τόπους ταφής, έχουν εκταφεί 131 άνθρωποι, αλλά υπάρχουν μαζικοί τόποι ταφής σε χαρακώματα και ξεχωριστοί τάφοι που βρίσκονται επίσης σε αυλές. Επομένως, ο αριθμός αυτός δεν είναι οριστικός και, δυστυχώς, αυξάνεται», δήλωσε ο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξάγονται σχετικές εξετάσεις στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών, ενώ διερευνώνται και τα γεγονότα σχετικά με την ανακάλυψη στρατοπέδων βασανιστηρίων στο έδαφος των κοινοτήτων Λίμανσκ και Σβιατοχίρσκ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου τόσο του άμαχου πληθυσμού όσο και του ουκρανικού στρατού.

Όπως αναφέρθηκε, 45 χώροι ταφής βρέθηκαν στα εδάφη της περιοχής του Ντονέτσκ που απελευθερώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου, με 33 από αυτές στο Σβιατοχίρσκ και 12 στο Λίμανσκ.