Να αναλάβει την ευθύνη για το χάος της βρετανικής οικονομίας, λένε οι Εργατικοί για τον Σούνακ

Στο «στόχαστρο» των Εργατικών βρέθηκε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, για το ρόλο που διαδραμάτισε στην κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι ο Σούνακ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το «χάος» στο οποίο βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Metro, ο Στάρμερ δήώσε: «(Ο Σούνακ) είναι μέρος του προβλήματος. Αν κοιτάξετε τι είπαν ο ένας για τον άλλον το καλοκαίρι, αυτός και η Τρας τσακώνονταν για να πουν πόσο απαίσιο ήταν το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν και ότι θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργοί για να λύσουν το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Ο επικεφαλής των Εργατικών στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο νέος πρωθυπουργός είναι απόλυτα χωμένος στο χάος. «Δεν είχαμε οικονομική ανάπτυξη με τον τρόπο που θα έπρεπε να είχαμε τα τελευταία 12 χρόνια, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας (που έπαιξε ρόλο) σε αυτό», υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο Σούνακ δήλωσε, ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019