Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε σήμερα (24/10) στενός φίλος του Παύλου Φύσσα - Η πρόεδρος έδιωξε τη Μάγδα Φύσσα από την αίθουσα

Οι ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, προκάλεσαν την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά των κατηγορουμένων, η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε όταν συνήγορος υπεράσπισης ρωτούσε τον μάρτυρα για στίχους του Παύλου Φύσσα.

Μάγδα Φυσσα: Για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω

Φύσσα: Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω

«Περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει»

Για οργανωμένη επίθεση, που εκτελέστηκε στοχευμένα, έκανε λόγο στενός φίλος του Παύλου Φύσσα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα (24/10).

Για μια «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» μίλησε στενός φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει».

Περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό πως ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γ. Ρουπακιά στις αρχές. «O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε», είπε ο μάρτυρας.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», σημείωσε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα» κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα. «Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν. Περιγράφοντας αναλυτικότερα τις κινήσεις του Γ. Ρουπακιά, ανέφερε: «Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο».

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως εξήγησε, κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. «Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς», είπε.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.