Σύμβουλος της Μελόνι θα αναλάβει ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστήριξε πως θα είναι σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι, με τον ίδιο να γνωστοποιεί την είδηση προσερχόμενος στην ιταλική Γερουσία.

«Θα είμαι σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι, μου το ζήτησε η ίδια», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια είπε:«Η Μελόνι ήταν ικανή σε όσα έκανε και θα είναι το ίδιο ικανή και ως πρωθυπουργός. Εμείς ζητήσαμε για την Φόρτσα Ιτάλια ίση μεταχείριση με την Λέγκα».

Η La Repubblica μεταδίδει πως οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, με τα κόμματα είναι πιθανό να αρχίσουν στις 20 του μηνός.

Πάντως, μικρές διαφωνίες υπάρχουν ακόμη, αφού ο Μπερλουσκόνι θα ήθελε για το κόμμα του το υπουργείο δικαιοσύνης, αλλά η Μελόνι επιμένει ότι θα πρέπει να υπουργοποιηθεί ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο.

Παράλληλα, το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης γνωστοποίησε πως θα αφαιρεθεί  από τους διαδρόμους του, η φωτογραφία του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε αναλάβει και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκειο, το 1932.  Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να αποφευχθούν νέες εντάσεις.