Ακάρ: «Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση, να μοιραστεί ο πλούτος του Αιγαίου»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, ενώ δήλωσε έτοιμος για συνάντηση με την Αθήνα για «να μοιραστεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος» του Αιγαίου.

Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή αλλά έναν ασφαλή σύμμαχο, υπογραμμίζοντας όμως πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Μιλώντας στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης με το όνομα «Ελεύθερα Πυρά», ο Τούρκος αξιωματούχος επανέλαβε τα περί δίκαιης κατανομής του πλούτου του Αιγαίου.

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε. Λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και να μοιραστεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος», είπε, επρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιης κατανομής κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν απειλεί κανέναν».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.