Στην «αντεπίθεση» η Τουρκία για τους 92 μετανάστες στον Έβρο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τσατακλί, απάντησε στην ανάρτηση του Νότη Μηταράκη σχετικά με τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και χτυπημένοι στον Έβρο.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα για το περιστατικό αυτό, με τον Τσατκλί να απαντά σε ιδιαίτερα εριστικό και προκλητικό τόνο.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σε ανάρτησή του στο Twitter λέει: «Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Αφιερώστε το χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι για χειραγώγηση και ανεντιμότητα! Ελάτε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι!».

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, χθες, ανέφερε σε δημοσίευσή του: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».