Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είναι δικαίωμα και καθήκον μας» πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Επίθεση Ακάρ στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο Ακάρ προέβη σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. «Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Για ρητορικό παροξυσμό της Τουρκίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως πρόκειται για ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών, της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο.

Έστειλε επίσης μήνυμα στην Άγκυρα πως «η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο.