Λιζ Τρας: Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, δηλώνοντας ότι ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας, η οποία αποτελεί τεράστιο σοκ για το έθνος και τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η Λιζ Τρας, η οποία ήταν και η τελευταία κυβερνητική αξιωματούχος που συνάντησε τη Βρετανίδα μονάρχη λίγο πριν από το θάνατό της.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρας μας αναπτύχθηκε και γνώρισε την ευημερία κατά τη βασιλεία της.

Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», δήλωσε η Τρας, μιλώντας έξω από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Τρας είπε ότι «είναι μια μέρα μεγάλης απώλειας», αλλά και ότι η βασίλισσα θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά, ενώ υπογράμμισε ότι «η αφοσίωσή της στο καθήκον αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το έθνος προσφέρει στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ την «πίστη και την αφοσίωσή μας». Ολοκλήρωσε τη δήλωσή της με τα εξής λόγια: «Ο Θεός ας σώζει τον Βασιλιά».