Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που καταρρέουν δυο ουρανοξύστες με 3 τόνους εκρηκτικά

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες που βρίσκονται στην περιοχή Νόιντα της Ινδίας, έπειτα από μακρά δικαστική μάχη.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Ινδία έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν σήμερα, Κυριακή, για περίπου 10 ώρες από τα διαμερίσματά τους, τα οποία βρίσκονται κοντά σε δύο ουρανοξύστες στα προάστια του Νέου Δελχί που κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς η κατασκευή τους κρίθηκε παράνομη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες που βρίσκονται στην περιοχή Νόιντα, έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, αποφαινόμενο ότι παραβιάζουν πολλούς κανόνες δόμησης και πυρασφάλειας.

3.700 κιλά εκρηκτικά

Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν για να γκρεμιστούν τα δύο συγκροτήματα κατοικιών, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Τα δύο κτίρια, όπως φαίνεται στο εντυπωσιακό βίντεο του βρετανικού Guardian, κατέρρευσαν μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών υλών, που είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για να διασφαλιστεί η πρόκληση της ελάχιστης δυνατής ζημιάς στην κατοικημένη περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Η έκρηξη άφησε πίσω της περισσότερους από 80.000 τόνους συντριμμιών, τα περισσότερα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν το κενό και τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν.