Πυροβολισμοί σε παρέλαση στο Ιλινόις των ΗΠΑ - Τουλάχιστον 6 νεκροί και 24 τραυματίες

Πανικός επικράτησε σήμερα στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις των ΗΠΑ όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί  κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 4η Ιουλίου.

Έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 24 οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ, όπως ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής κοινότητας Έβανστον, ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.

“Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ”, ανέφερε ο δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί άνθρωποι δέχτηκαν πυρά. Το κανάλι fox32chicago συγκεκριμένα στον ιστότοπό του ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος είδε πέντε αιμόφυρτους ανθρώπους.

Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Το WGN TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο ύποπτος παραμένει ελεύθερος, ανέφερε το WGN.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης πυροβολούσε από την ταράτσα ενός κτιρίου. Η παρέλαση περνούσε κοντά στην Κεντρική Λεωφόρο και τη Δεύτερη Οδό.

Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς η αστυνομία «ανταποκρίνεται σε ένα συμβάν». Ο δήμος δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για το επεισόδιο, αναφέροντας μόνο ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν.

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

Όπως αναφέρει το Reuters, η παρέλαση σταμάτησε ξαφνικά όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να τρέξουν για ασφάλεια, ανέφεραν οι Chicago Sun-Times.

Οι άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή από τη σκηνή όταν άκουσαν πολλούς δυνατές εκρήξεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS 2 του Σικάγο, επικαλούμενο έναν παραγωγό που ήταν στην παρέλαση.

«Όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν», είπε η Ελίσα Κάουφμαν, η παραγωγός του CBS 2 Digital, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού.