Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης στη Νέα Ορλεάνη - Αναφορές για μία νεκρή και τραυματίες

Μερικές μόνο μέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, με 21 ανθρώπους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά 18χρονου, ένα ακόμη περιστατικό με πυροβολισμούς έλαβε χώρα στην Αμερική, αυτή τη φορά στη Νέα Ορλεάνη.

Συγκεκριμένα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τελετή αποφοίτησης σχολείου σε πανεπιστημιακό χώρο της Νέας Ορλεάνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αμερικανικών δικτύων, μια ηλικιωμένη έχει πέσει πέσει νεκρή ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο campus του πανεπιστημίου Xavier.

Όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, οι δύο τραυματίες, που είναι άντρες, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το ένα θύμα φέρει τραύματα στον ώμο και το άλλο στο πόδι, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για αποφοίτους. Το επεισόδιο των πυροβολισμών συνέβη στις 12:00 το μεσημέρι, εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο που φέρεται να άνοιξε πυρ στο πάρκινγκ έξω από τον χώρο, μόλις τελείωσε η τελετή αποφοίτησης, ενώ πρόσθεσαν ότι κατασχέθηκαν αρκετά όπλα από το σημείο της επίθεσης.