Aποκάλυψη Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Σχεδιάζει να δραπετεύσει από την Τουρκία - Βγάζει τεράστια ποσά στο εξωτερικό

Στη δήλωση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και κάποιοι από το περιβάλλον του σχεδιάζουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, προχώρησε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος έκανε λόγο για σχέδιο διαφυγής του Τούρκου προέδρου και του περιβάλλοντος του στο εξωτερικό, προαναγγέλλοντας για απόψε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο του Ερντογάν.

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία και προσποιούνται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των δομών.

Σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών. Βιάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους Πενσιλβάνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πολιτικός, από το βήμα της τουρκικής Βουλής, προαναγγέλλοντας ότι θα προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις μέσα στη μέρα.

«Θα αποκαλύψω την ανατομία ενός σχεδίου απόδρασης στις 22:00 το βράδυ. Ερντογάν μην προσπαθήσεις να το αρνηθείς. έχουμε όλα τα έγγραφα», ανέφερε σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Τζουμ Χουριέτ».