Λαβρόφ: " Ανδρείκελο των ΗΠΑ η Γερμανία υπο τη κυβέρνηση Σολτς'' - '' Φιλανδία και Σουηδία συμμετέχουν χρόνια σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ''

Έτσι κι αλλιώς και οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν σε νατοϊκές ασκήσεις, σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ – Έχουμε πληροφορίες ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ελέγχουν την ουκρανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, ισχυρίστηκε

Το Βερολίνο έχασε και τα τελευταία ίχνη ανεξαρτησίας όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζνάνιε» (Γνώση), ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πληροφορίες πως, στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η ουκρανική πλευρά ελέγχεται από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.

Η Δύση δεν χρειάζεται Ουκρανία, την θεωρεί αναλώσιμη στον υβριδικό πόλεμο που έχει κηρύξει στη Ρωσία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην ομιλία του, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ανεξάρτητη χώρα.

Όπως επισήμανε, παρότι το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δεν είναι ρωσοφοβική χώρα και ότι σε αυτή δεν υπάρχουν νεοναζί, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Αναφορικά με τη προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι  πιθανόν «να μην κάνει μεγάλη διαφορά» καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είπε ο Λαβρόφ.