Ντράγκι: “Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια” - “ΗΠΑ και Ρωσία να καθίσουν στο τραπέζι”

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό  είναι περιορισμένος ο κίνδυνος διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου

Καθησυχαστικός αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής των ρωσικών ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Παράλληλα πρόσθεσε πως η απαίτηση  της Μόσχας για πληρωμές σε ρούβλια δεν συνιστά εμπόδιο.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprom», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμη δήλωσε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ αγοραστών πετρελαίου για τον έλεγχο των τιμών. Παράλληλα τόνισε πως συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αναφορικά με το γεγονός ότι η τρέχουσα δομή της αγοράς ενέργειας δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό  ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνομιλήσουν για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδίως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.