Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Απαρηγόρητοι οι γονείς του - «Σε 15 μέρες θα είχε γενέθλια, ήταν αιφνίδιο»

Ανείπωτη τραγωδία για τους γονείς 7χρονου στη Θεσσαλονίκη, που μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε δυόμισι ώρες αργότερα.

«Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από τη μύτη, το στόμα και κατέληξε. Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες», δήλωσε στην εκπομπή «Live News» στο Mega ο πατέρας του 7χρονου.

«Σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο», τόνισε από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του 7χρονου, τους είπαν ότι μπορεί για τον θάνατο του 7χρονου να φταίει το κλιματιστικό. «Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα.

Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες», εξήγησε.Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή με έναν επίμονο, αλλά πολύ κοινό σε μικρά παιδιά πυρετό. «Έκανε έναν πυρετό ελαφρύ την Κυριακή το απόγευμα, την Δευτέρα ξανά έκανε ένα πυρετό πιο υψηλό γύρω στο 38-38,5. Τον πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα», ανέφερε ο πατέρας.

Το πρωί της Τρίτης, ο 7χρονος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους, υψηλό πυρετό και δυσκολία στην ανάσα. «Την Τρίτη το πρωί που σηκωθήκαμε το παιδί πονούσε αφόρητα στους ώμους, δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα, καλέσαμε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ερχόντουσαν όλο και πιο πολλοί γιατροί, έφτασαν σε κάποια στιγμή να είναι 15 γιατροί, μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε»,είπε ο πατέρας του 7χρονου.

«Με πυρετό και ημικωματώδη κατάσταση ήρθε. Οι γιατροί δίνουν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα», δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος, σημειώνοντας πως «κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή».

«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Ιπποκράτειο, από τον διοικητή μέχρι τον γιατρό που τον πήρε από τα επείγοντα και όλους τους ανθρώπους που επί 4 ώρες προσπαθούσαν να κρατήσουν το παιδί μου στη ζωή», δήλωσε η μητέρα του 7χρονου.