Ισχυρό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό - Επίθεση προλείανσης;

Πύραυλος φέρεται να έπληξε το λιμάνι της Οδησσού στη νοτιοδυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

Νέα επίθεση με πυραύλους φαίνεται πως εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη νοτιοδυτική Ουκρανία, μεταδίδει ο Guardian.

«Πύραυλος έπληξε το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα στη νοτιοδυτική Ουκρανία, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς», δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Suspilne της Ουκρανίας, ο οποίος επικαλέστηκε τη στρατιωτική διοίκηση του νότου, από την επίθεση καταστράφηκε μια εκκλησία.

Οδησσός: Κατστράφηκε από ρωσική ρουκέτα γέφυρα στρατηγικής σημασίας
Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στις εκβολές του Δνείστερου στην περιοχή της Οδησσού της νοτιοδυτικής Ουκρανίας.

Η γέφυρα, η οποία έχει ήδη βομβαρδιστεί δύο φορές από τις ρωσικές δυνάμεις, παρέχει τη μοναδική οδική και σιδηροδρομική σύνδεση στο ουκρανικό έδαφος με ένα μεγάλο νότιο τμήμα της περιοχής της Οδησσού.

Ο Σέρχι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, γνωστοποίησε το ρωσικό πλήγμα στο Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας στην Οδησσό κατέστρεψαν ένα ρωσικό drone, ενώ συνελήφθησαν και 12 Ρώσοι σαμποτέρ οι οποίοι φέρεται να ετοίμαζαν προβοκάτσια στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρήκαν όπλα και εκρηκτικά.

Το ιστολόγιο των New York Times Ukraine φαίνεται να έχει κάποιο υπόβαθρο για την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό.

Όπως αναφέρει, τη Δευτέρα παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο λιμάνι της Οδησσού καθώς τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονική Μολδαβία έχουν θέσει τις στρατιωτικές αρχές σε αυξημένο συναγερμό ότι η Ρωσία μπορεί να επιδιώκει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Μια σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κυβερνητικά κτίρια στην Υπερδνειστερία, την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα αυτονομιστική περιοχή στη Μολδαβία που συνορεύει με την Ουκρανία στα νοτιοδυτικά, έχει εγείρει ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να ετοιμάζεται να αναπτύξει δυνάμεις εκεί και στη συνέχεια να προχωρήσει στην Οδησσό.