Νέες περίεργες εικόνες από τη Σανγκάη: Μετακινούν τους αρνητικούς στον κορωνοϊό-«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες»

Νέες περίεργες εικόνες καταγράφονται στη Σανγκάη, καθώς οι αρχές της πόλης μετακινούν ολόκληρες κοινότητες, μεταφέροντας τους πολίτες που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η Σανγκάη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, για να εφαρμόσει την πολιτική «μηδενικού Covid» είναι η εκκένωση των περιοχών. Οι αρχές μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ακριβής αιτία.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη του lockdown οποιοσδήποτε έβγαινε θετικός κατά τη διάρκεια μαζικών, υποχρεωτικών τεστ για COVID-19, μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης στην πόλη. Όταν αυτές γέμισαν, οι θετικοί στον ιό πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε γειτονικές επαρχίες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η τακτική άλλαξε: όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή, και έτσι μένουν πίσω όσοι βρέθηκαν θετικοί, ώστε να απομονωθούν στη Σανγκάη, ενώ ορισμένες κατοικημένες κοινότητες επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Δείτε την απομάκρυνση πολιτών από περιοχή της Σανγκάης με λεωφορεία τη νύχτα:

Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Σανγκάη προβλέπει τη μετακίνηση ανθρώπων από την περιοχή Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου οι πολίτες θα μείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες και τις εξώπορτες», λένε οι Αρχές στους πολίτες που απομακρύνουν

Μια επίσημη ενημέρωση καλούσε τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αφήσουν τις ντουλάπες ανοιχτές. Επίσης, οι αρχές είπαν στους πολίτες που μετακινήθηκαν να αφήσουν ανοιχτές τις εξώπορτες των σπιτιών τους. Εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν με τις βαλίτσες τους μέσα στη νύχτα.

Επίσης, η ενημέρωση έλεγε: «Δεν μπορείτε να πάρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας σε αυτήν την εκκένωση, αλλά θα κανονίσουμε ώστε να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται».

Ακόμα, έχουν εμφανιστεί εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με πλήρη προστατευτική στολή να περπατούν στην πόλη Beicai και να απλώνουν σκόνη ασβέστη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν υπολείμματα του ιού.