Καταδικάστηκε για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και για απόκρυψη χρεών o Μπόρις Μπέκερ

Ένοχος για 4 από τις 24 κατηγορίες που αντιμετώπιζε κρίθηκε την Παρασκευή (8/4) από δικαστήριο του Λονδίνου ο Μπόρις Μπέκερ.

Ο θρύλος του παγκόσμιου και γερμανικού τένις που έχει κατακτήσει 6 Grand Slam κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί αφερεγγυότητας.

Ο Μπόρις Μπέκερ είχε ανακοινώσει πτώχευση το 2017 (21/6) λόγω ενός απλήρωτου δανείου άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ο Γερμανός όμως είχε αποκρύψει πολλά στοιχεία της περιουσίας της και καταδικάστηκε για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και για απόκρυψη χρεών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέκρυψε και μετοχές σε μία από τις εταιρείες. Όπως προέκυψε από έρευνα είχε δώσει αντικείμενα και χρήματα στην πρώην σύζυγο και την κόρη του για να τα αποκρύψει. Επιπλέον υπάρχουν χρέη που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ.

Στο κατηγορητήριο υπάρχει ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο αλλά και ένα δάνειο από τράπεζα της τάξεως των 825.000 ευρώ. Ο Μπέκερ που κατέκτησε στα 17 του το Wimbledon αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί στις 29 Απριλίου. Ο Μπέκερ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Το 2002 είχε καταδικαστεί στο Μόναχο σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για φοροδιαφυγή 1,7 εκατ. ευρώ.

Τότε, όπως και τώρα, ο Μπέκερ είχε ζητήσει έλεος από το δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι είχε κάνει λάθος αλλά όχι εν γνώσει του.