Ουκρανία: Νέες πυραυλικές επιθέσεις στη Λβιβ - Τρεις εκρήξεις και πυκνοί μαύροι καπνοί

Οι αρχές στην περιφέρεια Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας ανέφεραν σήμερα ότι άκουσαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας και κάλεσαν τους κατοίκους να πάνε στα καταφύγια.

“Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια”, έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Η προέλευσή του ωστόσο δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε ότι στις 4.30 ακούστηκαν οι τρεις ισχυρές εκρήξεις και περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό και πιθανότατα να έχουν πληγεί αποθήκες καυσίμων ή κάποιο εργοστάσιο.

 

Όπως είναι γνωστό η πόλη Λβιβ απέχει όχι περισσότερο από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και από την έναρξη του πολέμου μετατράπηκε σε μια σημαντική βάση στα μετόπισθεν για την ενίσχυση των πόλεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το πρωί ο δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί και θα ισχύει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει ως είχε, δηλαδή από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Κυριακής.