Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Μικολάιβ - Χτύπησαν σε κατοικημένη περιοχή

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σημειώνονται αυτή την ώρα στην πόλη Μικολάιβ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί προερχόμενοι από τα βορειοανατολικά, έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ σε ανάρτησή του, κατοικίες έχουν πιάσει φωτιά, καθώς και ένα σουπερμάρκετ.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματία, ενώ δεν καταγράφηκαν, για την ώρα, απώλειες αμάχων.

Λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στην Ουκρανία απόψε, λέει το Κίεβο

Το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Λευκορωσία ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία απόψε, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) της 11ης Μαρτίου» ανέφερε το Κέντρο αυτό, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nexta, στον λογαριασμό του στο twitter έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνει λευκορωσική στρατιωτική πομπή που κινείται προς τη Μπρεστ, κοντά στα σύνορα Λεκορωσίας – Πολωνίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της χώρας σε μια προσπάθεια να εμπλακεί η Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για προβοκάτσια! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.