Εκατόμβη νεκρών από τριπλή βομβιστική επίθεση στην Νιγηρία

Λουτρό αίματος προκάλεσαν τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, στην σφοδρότερη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι ακραίοι ισλαμιστές της Μπόκο Χάραμ προσπάθησαν να καταλάβουν την πόλη. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν.

Η πρώτη επίθεση φαίνεται ότι σημειώθηκε σε ψαραγορά της πόλης, και η δεύτερη σε μια άλλη ανοιχτή αγορά. Η τρίτη, όπως τουλάχιστον μεταδίδει το CNN,  έγινε σε σταθμό λεωφορείων. Το πλέον πιθανό είναι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω. Αν και δεν υπήρχε επίσημη ανάληψη ευθύνες τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση των επιθέσεων, οι υποψίες στρέφονται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χάραμ.

H Μαϊντουγκούρι, με 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα της βορειοδυτικής πολιτείας Μπόρνο, η οποία αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου από την άνοιξη του 2013.