Θάνατο στρατιώτη από βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών ανακοίνωσε η Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από φιλορώσους αυτονομιστές το πρωί του Σαββάτου στην ανατολική Ουκρανία.

Οι βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα έχουν προκαλέσει ανησυχία ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν το έναυσμα για ρωσική στρατιωτική δράση.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι είχε καταγράψει 19 παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους αυτονομιστές από την αρχή της ημέρας σε σύγκριση με 66 περιπτώσεις κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ σε περισσότερους από 20 οικισμούς, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό, κάτι που έχει απαγορευτεί από τις συμφωνίες του Μινσκ, ανέφερε ο στρατός.

Τα περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές αυξήθηκαν απότομα αυτή την εβδομάδα, κάτι που η ουκρανική κυβέρνηση χαρακτήρισε πρόκληση. Αρνήθηκε σθεναρά τις υποδείξεις της Ρωσίας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Οι συμφωνίες του Μινσκ έχουν στόχο να τερματίσουν μια 8ετή σύγκρουση μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.